Shabu shabu Japanse fondue toestel by Fritel

07/01/2021

Ingrediënten. 1 kg rundsfilet of filet mignon. 1L dashi bouillon of runderbouillon. Dashi-extract of dashipoeder is een Oosters product. Je kan di took vervangen door krachtige runderbouillon waar je wat zoute sojasaus aan toevoegt.. 200g noedels. paksoi. bimi. enoki paddestoelen. shiitake paddestoelen. 1 EL sojasaus. 1 EL sesamolie. 1/2 lente-ui fijngesneden. koriander fijngehakt (naar believen). peper. zout. Voor de dip Ponzu: 2dl ponzusaus. ½ lente ui fijngesneden. ½ rode chilipeper fijngesneden. 1 koffielepel geraspte gember. 1 koffielepel koriander (voor de liefhebbers). Voor de Dip Miso: 1 EL witte misopasta. 1 EL rijstazijn. 1 EL sesampasta (tahin). sap van 1 limoen. 2dl zelfbereide mayonaise . Bereiding. Snijd het rundsvlees in dunne plakken.. Kook de noedels en meng met wat sojasaus, sesamolie en gesneden lente-ui.. Kruid met peper en zout en strooi er voor de liefhebbers wat gehakte koriander op.. Deze noedels kan men koud bij het gerecht serveren.. Meng alle ingrediënten voor de dip Ponzu.. Meng alle ingrediënten voor de dip Miso.. Giet de bouillon in de kuip van het toestel en zet het toestel aan.. Leg vervolgens de groenten erin. Steek een plakje vlees op het fonduevorkje en leg dit ook in de bouillon gedurende 2 minuten (hangt ervan af of je het vlees volledig gaar wilt hebben).. Haal de groenten uit de bouillon en leg op een bord. Neem het vlees en dip in je saus naar keuze en eet hier de groentjes en noedels bij.. Smakelijk! Oishï Tips. De dipsauzen kan je 2 tot 3 weken bewaren in de koelkast en is ook zeer lekker bij gamba’s of scampi’s van de grill of BBQ. Je kan ook stevige witte vis zoals zeeduivel of zeewolf gebruiken, of gamba’s of scampi’s, gebruik dan visbouillon of ook de dashibouillon.

Lees meer

BergHOFF & Mario Holtzem

30/09/2020

Dat een BBQ niet enkel inzetbaar is tijdens het zomerseizoen weet onze chef Mario natuurlijk al veel langer. Hij deelt dan ook graag enkele winterse toppers voor de BBQ. Gezelligheid troef!

Lees meer

VTM Snackmasters

30/08/2020

Zeven legendarische snacks en acht topchefs, dat waren de ingrediënten van het VTM-programma Snackmasters. De topchefs nemen het elke week tegen elkaar op in een onverwachte uitdaging: op drie dagen tijd proberen ze een identieke kopie te maken van een bekende snack. Na drie dagen staan de chefs tegenover elkaar in de fabriek waar ze elk een perfecte kopie van de snack proberen te maken. Een driekoppige jury van fabrieksmedewerkers bepaalt wie de winnaar is. De acht chefs die de uitdaging aangaan, zijn Roger van Damme, Marcelo Ballardin, Piet Huysentruyt, Anne-Sophie Breysem, Loïc Van Impe, Kristof en Stefan Boxy, Wout Bru en Sofie Dumont.

Lees meer
Contact image

Contact

Ter bescherming van uw persoonsgegevens maakt Browsbox gebruik van de reCAPTCHA-technologie van Google. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn daarop van toepassing.